‹ Înapoi


FIZICA, CHIMIE, BIOLOGIE

 

"Dați-mi un punct de sprijin și pun pământul în mișcare"
Arhimede

"Exista in noi doua parti: una pe care o primim de la lume, cealalta pe care o aducem pe lume; una dobandita, cealalta innascuta; una se datoreste imprejurarilor, cealalta naturii" (H.Taine)

 

 

 

BIOLOGIE

Scoala noastră participă la Proiectul national - "Scoala lui Andrei" cu proiectul "Un strop de natura printre ramuri de beton"; sunteti invitati sa sustineti proiectul scoli!

 

Album foto 3


Elevii Școlii "Ștefan cel Mare" din Focșani vor afla care este pericolul consumului de droguri, în cadrul proiectului "Drogurile îți frâng zborul".

Activitățile în cadrul proiectului au continuat cu elevii clasei a VII-a E, prof diriginte Mihaela Diaconu, au organizat o întâlnire sub genericul "Drumul unui drogat". Activitatea a fost interactivă, participând elevi de la clasele a VII-a și VIII-a. Astfel, elevii au avut prilejul să afle unde poate duce consumul de substanțe stupefiante și cum se pot feri de această tentație foarte periculoasă. Au fost vizionate, de asemenea, filme cu declarații ale celor care au consumat droguri și cu o zi din viața unei persoane dependente de droguri. Activitatea a avut un impact deosebit asupra elevilor, care au promis că nu se vor droga niciodata. Coordonatorul Centrului de Evaluare Prevenire și Consiliere Antidrog, Răzvan Candrea, a fost și el prezent la întâlnire, alături de cadrele didactice și un grup de părinți.

Elevii de gimnaziu sunt din ce în ce mai expuși consumului de droguri licite, dar și de droguri ilicite. De aceea, ei au nevoie de informații corecte despre consecințele acestui tip de consum și mai ales, au nevoie de un mediu securizant, în care să își formeze personalitatea și deprinderile unui stil de viață sănătos. Școala are un rol esențial în activitatea de prevenire, prin obiectivul ei de formare a unor elevi care pot lua decizii responsabile și sănătoase. Astfel, dezvoltarea unui proiect local de informare și educare cu privire la consumul de droguri reprezintă o necesitate stringentă, mediul școlar, reprezentat de clasele gimnaziale fiind foarte potrivit promovării și dezvoltării unui astfel de proiect.

Proiectul "Drogurile îți frâng zborul" este susținut de Direcția de Sănătate Publică, în parteneriat cu părinții și cu dirigintele claselor a VII A, B și E, coordonatorul proiectului fiind profesoara Maria Sterea.

 


Album foto 1

"ZIUA LABORATOARELOR DESCHISE!"

"Ziua laboratoarelor deschise!" a fost una dintre activitatile desfasurate in cadrul amplelor manifestari dedicate "Zilelor scolii".
In cadrul acestei activitati au fost invitati elevii tuturor claselor a IV-a care au vizitat laboratorul de biologie. Acestora le-au fost prezentate panourile reprezentând parti ale corpului omenesc, insectare si ierbare realizate de catre elevi, coltul viu al laboratorului (acvariul si plantele) iar despre impactul studierii disciplinei Biologie asupra elevilor a fost explicitat de un grup de eleve de la cls a VII-a E (Raluca, Gabriela, Ana si Ilinca).
Elevii au fost atrasi de coltul numit generic "Gradina zoologica" unde sunt expuse animale modelate din plastilina, iar "Gradina botanica" prezinta modele de flori, toate realizate de elevii claselor a VI-a si a V-a.
Din dotarea laboratorului mai fac parte si televizorul, DVD, calculatorul, videoproiectorul si tabla interactiva prin intermediul carora se pot realiza lectii deosebit de atractive. Copiii au mai vizitat si sala materialelor unde au fost impresionati de multitudinea de planse, mulaje, animale formolizate si impaiate. Minibiblioteca laboratorului de biologie, realizata si coordonata de elevii de la gimnaziu, a fost un alt punct de atractie: elevii au citit o parte din portofoliile realizate, au mânuit circuite si aparate realizate de colegii lor mai mari.
Punctul forte al atractiei vizitei elevilor claselor a IV-a, a fost microscopul scolar pe care l-au mânuit si la care au vizualizat si câteva preparate. La finalul vizitei elevii si-au exprimat dorinta si nerabdarea de a studia Biologia, disciplina inclusa in trunchiul comun la ciclul gimnazial!
Prof de biologie Maria Sterea

 

SANITARII PRICEPUȚI s-au intrecut în demonstrații!

Album foto_2

"Sanitarii Priceputi" este singurul concurs pentru sanatate si prim ajutor care se desfasoara in scolile din tara. Concursul pentru sanatate si prim ajutor este organizat de Societatea Nationala de Cruce Rosie, impreuna cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Administratiei si Internelor.

Echipajul școlii Ștefan cel Mare a fost pregătit de d-na Ecaterina Roșu prof. de biologie

 

 

 

‹ Înapoi