Concursul "Nicolaus Copernic"

Pentru a participa la concursul național interșcolar „Nicolaus Copernic“ elevii Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare“ Focșani au realizat expoziția ”Calatorie în timp și în spațiu” care este amplasată în holul de la intrarea în școală.
Aceasta expoziție este o prima activitate pe care o desfașoara elevii acestei școli sub îndrumarea cadrelor didactice Grațiela Soare, Lucian Neagu, Valerica Oancea.
Regulamentul concursului impune fiecarei echipe din școlile participante sa realizeze o mini-expoziție, amplasata într-o zona circulata a școlii, prin care sa ilustreze de o maniera coerenta și corecta din punct de vedere științific evoluția Universului de la Big Bang și pâna în prezent (materialul expozițional trebuie dispus pe minim 5metri liniari și minim 7,5 metri patra?i).
În cadrul acestei competiții elevii Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare“ au prezentat referate la o sesiune de comunicari științifice iar copii de gradinița de la grupa mare au pregatit o sceneta, legata de tema concursului, care a fost transmisa, de mai multe ori, la postul local de televiziune ”Atlas TV”.
Domnul primar, Decebal Bacinschi, împreuna cu alți primari din Germania, Olanda, Franța și Republica Moldova, ne-au facut onoarea sa viziteze școala, ocazie cu care elevii noștrii au prezentat expoziția realizata pentru concurs, în patru limbi (engleza, franceza, germana și română) simultan.
Pentru mai multe informatii pagina de Facebook Calatorie in timp si spatiu
.