‹ Înapoi

Luna septembrie cuprinde si ziua dedicata celebrarii limbilor europene, având ca obiectiv sensibilizarea oamenilor cu privire la limbile vorbite în Europa si motivarea acestora sa învete limbi straine.
În cadrul manifestarilor prilejuite de aceasta zi, la Scoala Stefan cel Mare din Focsani, a avut loc o serie de activitati organizate de catre doamnele profesoare Argentina Davidescu, Daniela Oprea, Adriana Vasîi, Petruta Balan, Viorica Ceausu si doamna bibliotecar Elena Blanaru.
Aceste actiuni culturale au inclus expozitii de pictura si carti editate în limbi de circulatie europeana, interpretari de cântece si scenete în limba franceza, recitari de poezii, având drept corolar motto-ul "Uniti în diversitate".
Astfel, toamna a dobândit definitorii nuante maronii si melancolice în limbile engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, rusa si, bineînteles, româna.
Paleta de activitati a avut scopul de a promova diversitatea lingvistica europeana si comunicarea interculturala, de a dezvolta competentele lingvistice, obiective care au fost atinse cu succes, aspect tradat de interesul elevilor în desfasurarea întregului program.

Europa este un cadru al diversitatii lingvistice, în care sunt practicate peste 200 de limbi. Cunoasterea celor de larga circulatie, de catre elevii de astazi va permite maturilor de mâine sa înlature barierele personale si nationale, sa valorifice oportunitatile de a vizita o tara straina sau chiar de a studia în spatiul comunitar. - prof. Roxana Vornic

Album foto‹ Înapoi